Aktualitás

 

HGYSZ 2022 konferencia

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton szeretnénk felhívni az Ön és tisztelt kollégáinak figyelmét a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége első online konferenciájára, mely május 25-én, szerdán 9 és 16 óra között kerül megrendezésre.

Az esemény középpontjában a gyógyszertárak fenntarthatósága és az azzal kapcsolatos legfontosabb kérdések állnak. A gyógyszertárakat üzemeltető vállalkozások és a gyógyszertári szakszemélyzet munkáját számos megoldatlan gazdasági kérdés nehezíti. Amennyiben ezekre nem érkezik időben megfelelő válasz, a gyógyszertárak gazdasági fenntarthatósága, és így hosszú távon az egész lakossági gyógyszerellátás kerülhet veszélybe. A szervezők hisznek abban, hogy ezeken a nehézségeken csak az ágazat szereplőinek összefogásával lehet enyhíteni.

A konferencia három panelből áll, mely közül az elsőben a hazai gyógyszerellátás jelenlegi helyzetét és a várható jövőt vizsgálják majd meg az ellátási lánc jelentős szereplői: dr. Greskovits Dávid a MAGYOSZ elnöke, dr. Feller Antal, a GYNSZ elnöke, dr. El Koulali Zakariás, az OGYÉI főigazgató-helyettese, valamint dr. Zlinszky János, a HGYSZ elnöke. A második blokkban a gyógyszerellátást érintő egyik legaktuálisabb kérdést, a humánerőforrás problematikáját járják körbe az előadók: dr. Antal István, a SOTE GYTK dékánja, Lincmajer Zoltán, a HuPSA elnöke és dr. Fischer Anna gyógyszertárvezető.  A harmadik blokkban a legaktuálisabb kérdésekre térnek ki az előadók. Három kiemelt terület, az árrés-szabályozás, a kistelepülések gyógyszerellátása és az ügyelet kérdésével kapcsolatos megoldási javaslatokat, lehetőségeket mutatják be és vitatják meg a három legnagyobb gyógyszerészeti szakmai szervezet, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége és a HGYSZ vezetői és képviselői.

A részvétel ingyenes, a konferencia közvetítését az alábbi oldalon lehet majd követni: https://vimeo.com/event/2144274

(A link a közvetítés előtt pár perccel élesedik)

A közvetítés linkje emellett elérhető a www.hgysz.hu oldalon, valamint a szervezet Facebook oldalán.